De scholen zijn weer begonnen!

Afgelopen week is het nieuwe schooljaar weer begonnen. Ik heb kennis gemaakt met mijn nieuwe leerlingen en het eerste huiswerk is alweer opgegeven. Waar mijn lesgeven stopte, ging mijn onderzoek door tijdens de zomer. Een paar ritjes naar archieven in Nijmegen, Amsterdam en Den Haag zijn gemaakt en de eerste letters van mijn onderzoek staan op papier!

Nu de lessen weer zijn begonnen moet ik het onderzoek combineren met de voorbereiding voor mijn lessen en de onderwijsdagen zelf. Aankomend jaar werk ik op dinsdagen en donderdagen op school en heb ik de maandagen, woensdagen en vrijdagen voor het onderzoek. Erg afwisselend dus en dat vraagt om constant switchen van mijn kant.

De realiteit van twee veeleisende banen combineren ervaar ik deze week. Na een rustige schrijfdag maandag had ik een intensieve lesgeefdag van half negen ’s ochtends tot half vijf ’s middags. Op weg naar huis heb ik snel even eten gekocht en thuis snel gegeten want de Koninklijke Bieb zou nog tot acht uur open zijn. De volgende dag zou ik naar het archief in Nijmegen gaan en ik wilde me voor de volgende dag perse inlezen. Iets waar ik afgelopen maandag niet aan toe was gekomen. Moe maar enthousiast over wat ik allemaal gelezen had liep ik in de avond van de bieb naar huis. 

Vandaag, woensdag, stond ik alweer om zeven uur ’s ochtends op de tram te wachten om naar het archief in Nijmegen te gaan. En nu, rijd ik terug naar huis. Morgen weer een dag lesgeven en vrijdag met een grote pot thee op mijn werkkamer weer flink wat schrijven.

Soms zou ik willen dat ik dagen achter elkaar aan mijn onderzoek kon zitten. Dat ik niet laat in de middag nog naar de bieb moet rennen om de avond uurtjes goed te benutten. Maar eerlijk is eerlijk, de lesdagen tussen de onderzoeksdagen door geven mij ook weer energie, maken mij vrolijk en zorgen ervoor dat ik altijd weer met frisse moed de archieven in kan duiken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s