Review Katholiek Documentatie Centrum

In het mooie Nijmegen is het Katholiek Documentatie Centrum (KDC) te vinden. Helaas niet in de oude binnenstad maar op de campus van de uni. Met de fiets zo’n 10 minuutjes vanaf het station. Omdat ze deze zomer aan het verbouwen zijn heeft het KDC tijdelijk een ander zaaltje ter beschikking gekregen waar je rustig kunt werken. 

Wanneer je van tevoren contact opneemt met de archivaris over de stukken die je in zou willen zien, zetten zij die voor je klaar. Bij binnenkomst stond er voor mij een karretje met een stuk of 40 archiefstukken. 

  
Wel moet je er aan denken dat je voor sommige archieven toestemming moet vragen om deze te kunnen inzien. Na mijn eerste aanvraag duurde het zo’n twee weken voordat de brief met de officiële toestemming op mijn deurmat neerplofte. 

De archivarissen zijn behulpzaam en goed aanspreekbaar. Een ander pluspunt van dit archief is dat de universiteitskantine achter het gebouw ligt. Op vrijdagen worden er hier zelfs pannenkoeken geserveerd en de prijzen zijn zoals je van een universiteitskantine verwacht. Als je, na een lange archiefdag, zin hebt in een terrasje pakken is het universiteitscafe om de hoek. 

Het enige nadeel van dit archief is dat het niet in een bijzonder mooi gebouw is en buiten de binnenstad. Daar staat de gastvrijheid en goede faciliteiten tegenover. Al met al krijgt dit archief 4 sterren van mij, een echte aanrader dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s